Projecten Loopland Overijssel van start in 10 gemeenten

2019-12-20


Onder de noemer Loopland Overijssel zijn het afgelopen half jaar drie interventies gestart waarbij lopen centraal staat. Leerlingen van het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en volwassenen worden door middel van lopen gestimuleerd meer en beter te bewegen en hier meer plezier aan te beleven. De projecten worden afgesloten met deelname aan een lokaal loop- of wandelevenement. 

 

Sportfundamentals

In navolging van Gelderland zijn 5 gemeenten in Overijssel gestart of starten in januari met het project Sportfundamentals van Honoré Hoedt. Leerlingen van 40 basisscholen in Almelo, Borne, Enschede, Hellendoorn en Oldenzaal leren motorisch beter te bewegen door verschillende loop- en beweegclinics. Ook is er aandacht voor het creëren van een beweegvriendelijke omgeving. Het project wordt in alle gemeenten afgesloten met deelname aan een lokale kidsrun, zoals de Almelo Allée en de Enschede Marathon.

 

 

IRun2BFit

In de gemeenten Enschede en Twenterand starten in januari leerlingen van twee middelbare scholen met het project IRun2BFit. Dit erkende beweeg- en leefstijl programma bevordert de gezondheid en fitheid van jongeren. Zowel in de lessen biologie, lichamelijke opvoeding en de mentoruren wordt aandacht besteed aan bewegen en een gezond eetgedrag zodat een actieve en gezonde leefstijl wordt bevorderd. Als afsluiter van het programma doen de leerlingen mee aan een lokaal hardloopevenement. 


Kuier deur

Voor volwassenen met een chronische aandoening zijn na de zomer in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Losser wandelgroepen gestart onder leiding van Marian Freriks van Kuier Deur. Het wandelen wordt gecombineerd met het kwijtkunnen van je verhaal wat zorgt voor het stimuleren van gezond gedrag en het bevorderen van sociale binding. Alle wandelgroepen hebben de wandeltrainingen afgesloten met een wandeltocht. De wandelaars en wandelbegeleiders in de drie gemeenten blijven na de afsluitende wandeling gewoon verder wandelen onder het motto ‘We kuieren deur!’