Kick-Off Zeeuwse Campagne Sport Gezond! van start

2019-12-17

Op 25 november is de Kick-Off van de Zeeuwse campagne Sport Gezond! van start gegaan. 

Tijdens de kick-off zetten ambassadeurs van Sport Gezond! Saïd Bouzambou, Anjolie Wisse en Jo-Annes de Bat het belang van gezond sporten kracht bij. De toolkit Sport Gezond! zelf staat vol praktische en kosteloze voorbeelden waar clubs direct mee aan de slag kunnen. Zo kan er bijvoorbeeld materiaal aangevraagd worden bij NIX18, de Rookvrije Generatie en NOC*NSF maar is het ook mogelijk om individuele begeleiding te krijgen van een coach van Team:Fit. 

 

Van onbewust ongezond naar bewust gezond

Zowel in het Nationaal Preventieakkoord als het Zeeuws Sportakkoord komt een gezond sportklimaat veelvuldig aan bod. Met de Zeeuwse aanpak Sport Gezond! willen diverse partners sportverenigingen meekrijgen in een beweging van onbewust ongezond naar bewust gezond. Naast de preventie van alcoholmisbruik, is er ook aandacht voor gezonde voeding, een rookvrije sportomgeving en sociale veiligheid.

 

 

Eerste bronzen certificaat Gezondere sportkantine

Zeelandia Middelburg zet zich op verschillende manieren in voor gezondere voeding in het clubhuis. Op 25 november hebben zij – als eerste vereniging van Zeeland – het bronzen certificaat ‘Gezondere sportkantine’ van Team:Fit ontvangen. Ambassadeur Jo-Annes de Bat (Provincie Zeeland), mocht het certificaat uitreiken. Met dit certificaat erkent het Voedingscentrum dat de kantine van Zeelandia voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezondere kantine. Edwin Overbeeke, verenigingsmanager van Zeelandia Middelburg: “Als grootste voetbalclub van Zeeland willen wij het voortouw nemen om te werken aan gezondere keuzes”.

Klik hier voor de toolkit voor de campagne Sport Gezond!


Voor meer informatie kun je contact opnemen met SportZeeland via www.sportzeeland.nl